Skip to content

Industrivägg med dörr

Industrivägg har blivit alltmer populära inom inredning och arkitektur.

Dessa glasväggar, ofta med spröjsade rutor och stål eller järnramar, skapar eleganta rumsavskiljare som kan användas i både bostäder och kommersiella miljöer. De bidrar till en känsla av rymd och öppenhet, samtidigt som de ger en sofistikerad design. Smidesrum är specialiserade på att erbjuda skräddarsydda industriväggar som kombinerar traditionellt hantverk med modern estetik.

Effektiva lösningar för moderna miljöer

Industrivägg är en funktionell lösning för att skapa avskiljning och zonindelning i olika typer av utrymmen. Dessa väggar kan variera i utformning och materialval, men glas och stål är de mest förekommande materialen. Företag som Smidesrum erbjuder anpassningsbara lösningar som passar specifika behov och mått.

Material och kvalitet

Huvudmaterialet i en industrivägg är oftast glas, framförallt lamellglas, vilket ger en elegant och minimalistisk estetik. För extra hållbarhet och säkerhet används härdat glas. Stålet som används för att hålla glaset på plats fungerar som ram och struktur för väggen. Smidesrum garanterar att deras industriväggar är starka och hållbara, och kan klara av daglig användning.

Mått och anpassning av industrivägg

Dessa väggar är fördelaktiga för att skapa zoner och avskärmning som passar perfekt för diverse utrymmen. Smidesrum erbjuder möjligheten att anpassa väggarna efter olika behov, exempelvis med avseende på bredd, höjd och färg på stålramen, vilket skapar en harmonisk inredning.

Design och öppenhet

Moderna industriväggar har en design som skapar en känsla av öppenhet. Genom att använda glas kan ljusinsläppet bibehållas och naturligt ljus spridas genom hela rummet, vilket resulterar i en ljus och öppen atmosfär. Det finns flera färger och stilar att välja mellan för att industriväggarna ska kunna anpassas efter de specifika behoven i varje lokal.

Säkerhet och underhåll

Deras industriväggar är designade för både privat och kommersiellt bruk, och kännetecknas av sin styrka och hållbarhet. Regelbundet underhåll är minimalt, men det rekommenderas att glaset rengörs regelbundet för att bibehålla dess utseende. Handtag och andra frekvent använda delar bör väljas med omsorg för att säkerställa långvarig funktionalitet.

Ljudisolerade industriväggar

Industriväggar från Smidesrum erbjuder en hög nivå av ljudisolering med en ljudklass på 40 dB, testat och godkänt av RISE. Detta gör dem särskilt lämpliga för miljöer där det är viktigt att minska ljudnivån, såsom kontor, mötesrum och bostadsområden. Denna ljudisolering säkerställer en tyst och behaglig atmosfär, vilket bidrar till både produktivitet och komfort.

Flexibilitet och anpassning

En av de största fördelarna med industriväggar är deras flexibilitet. Dessa system är enkla att anpassa och mycket funktionella. Eftersom de kan skräddarsys efter specifika behov, kan industriväggar användas för att skapa separata arbetsområden i ett öppet kontorslandskap eller för att dela upp ett stort vardagsrum. Smidesrum erbjuder industriväggar med ljudklass 40 dB, testade och godkända av RISE, vilket gör dem idealiska för miljöer där ljudisolering är viktig.

Användning i olika rum

Dessa flexibla lösningar är till för att dela av rum i olika miljöer, såsom kontor, vardagsrum, kök, badrum och sovrum. Här är några av de vanligaste användningsområdena:

Glasväggar för kontor

Glasväggar fungerar utmärkt för att skapa separata arbetsutrymmen samtidigt som ljusinsläppet bibehålls och den öppna känslan i kontorslandskapet bevaras. Genom att använda insynsskyddande glas kan du skapa ytterligare integritet för dina anställda, samtidigt som designen kan anpassas efter dina önskemål. Smidesrums väggar är dessutom ljudisolerade och godkända av RISE, vilket bidrar till en lugnare arbetsmiljö.

Glasvägg till vardagsrum och kök

Industriväggar passar även i hemmiljöer, som i vardagsrum och kök. Glasväggar kan skapa en tydlig avgränsning mellan kök och vardagsrum, samtidigt som de tillåter naturligt ljus att flöda genom rummen och behålla känslan av öppenhet. Diverse modeller och färger kan bidra till en personlig och enhetlig inredning till ditt hem.

Glasvägg för badrum och sovrum

En skiljevägg kan användas för att skilja av sovrummet från andra delar av huset, men också för att skapa separata badrum utrymmen. En extra fördel med industriväggar i dessa rum är det låga underhållskravet, vilket gör dem praktiska och lättskötta. Den höga nivån av ljudisolering bidrar till en lugn och privat atmosfär i sovrummet.

Personlig rådgivning till ditt nästa inredningsprojekt

Smidesrum visar sitt åtagande till hållbarhet genom att erbjuda anpassningsbara lösningar för varje unikt utrymme. Deras expertis och engagemang garanterar att varje produkt är hållbar och estetiskt tilltalande, men också perfekt anpassad till kundens specifika behov och preferenser. Besök deras webbplats för att upptäcka mer om deras omfattande utbud och få personlig rådgivning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *